Weekzjoernaal
 

WAT IS KORFBAL?


Hieronder wordt in grote lijnen uitgelegd wat Korfbal is:

De bedoeling van korfbal is dat de aanvallers doelpunten maken en dat de verdedigers dit proberen te voorkomen. Een doelpunt wordt gescoord als een aanvaller de bal van boven af door de korf weet te gooien. Korfbal is een zeer veelzijdige sport. Je moet goed kunnen aanvallen, maar ook goed kunnen verdedigen en je moet zowel technisch als tactisch zijn. Daarnaast moet je snelheid, uithoudingsvermogen en kracht hebben en natuurlijk met een bal overweg kunnen.

 

Jongens en Meisjes

Eén van de redenen dat korfbal zo populair is geworden, is dat het de enige teamsport  ter wereld is waar jongens en meisjes in één team samen spelen. De teams bestaan meestal uit vier jongens en vier meisjes. Er zijn ook teams waar alleen maar meiden spelen.

 

Binnen en Buiten 

Vroeger werd korfbal alleen maar buiten gespeeld. In 1966 veranderde dit. Om in de koude wintermaanden toch te kunnen korfballen, werd er een zaalcompetitie gestart. Nu wordt de eerste helft van de veldcompetitie voor het zaalseizoen gespeeld en de tweede helft erna.

 

Het Speelveld 

Korfbal wordt gespeeld in twee vakken. Beide clubs leveren vier spelers voor elk vak. In het ene vak valt de ploeg aan en verdedigt de andere ploeg. In het andere vak is het net andersom. Na twee doelpunten ( of na een bepaalde tijd ) wordt er van vak en functie gewisseld, de aanvallers worden verdedigers en de verdedigers worden aanvallers. In de zaal is het speelveld kleiner dan op het veld.

 

De Spelregels 

Korfbal is een sport die je samen moet spelen. Lopen of dribbelen met de bal is niet toegestaan. Overspelen en goed vrij lopen zijn daarom belangrijke onderdelen in het spel. Goed vrijlopen is belangrijk omdat je niet verdedigd mag schieten. Het is verdedigd als de verdediger tussen de paal en de aanvaller staat en dat de aanvaller met de hand aangeraakt zou kunnen worden. Iedereen heeft een persoonlijke tegenstander. Een jongen mag geen meisje verdedigen en een meisje mag geen jongen verdedigen. Korfbal hoort met de handen gespeeld te worden, dus de bal met je been of voet raken mag niet. Lichamelijk contact mag ook niet. Dus trek niet aan andermans shirtjes, ga niet krabben, duwen of haren trekken. Er is een grote kans dat de scheidsrechter het ziet en dat je gestraft wordt. Ook de bal uit de handen slaan is verboden.

 AgendaUitslagen

Klik hier voor alle uitslagen.
22 april 2018
Olympia '22 1 - Phenix '72 1:  - 
Olympia '22 2 - Apeldoorn 5:  - 
21 april 2018
Regio '72 5 - Olympia '22 3:  - 
Duko A1 - Olympia '22 A1:  - 
Olympia '22/'t Overschotje C1 - Zwart Wit C1:  - 
Olympia '22 D1 - Olympus '58 D1:  - 
Olympia '22/'t Overschotje C2 - Olympus '58 C1:  - 
Olympia '22 E2 - NKC '51 E4:  - 
Olympia '22 F1 - Devinco F1:  - Wedstrijdprogramma

 • Bekijk wijzigingen.

  Gewijzigde wedstrijden
  Olympia '22/'t Overschotje C2 - WIKO/Aladna C1
  Zaterdag 9 juni
  Tijd: 14:00

  Olympus '58 D1 - Olympia '22 D1
  Zaterdag 19 mei
  Tijd: 10:30

Geen wedstrijden gevonden


Geen verslagen gevonden of het verslag is niet openbaar.

Verslagen

Shop met je hart 234x60